Gevonden: Hunebedbouwers in Dalfsen!

Datum:
Tijd: -

 

Tussen februari en mei van dit jaar vond in Dalfsen een bijzondere opgraving plaats. Die heeft uitgebreid de pers gehaald door de spectaculaire vondsten die zijn gedaan. Op 30 september zal Henk van der Velde ( ADC ArcheoProjecten) de eerste resultaten presenteren van het onderzoek naar deze unieke opgraving. De lezing wordt georganiseerd door de regionale afdeling van de AWN. Er werden sporen gevonden uit een heel lange periode: vanaf de steentijd (3000 v. Chr.) tot de middeleeuwen. Het gaat om nederzettingen, een grafveld uit de bronstijd en ijzertijd, en graven uit de vroege middeleeuwen met veel prachtige vondsten.
De meeste aandacht ging echter naar de vondst van een grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers (3000 – 2700 v. Chr.). Daarin werden maar liefst 120 graven met trechterbekers gevonden!
Na een korte inleiding over het totale project Dalfsen met de diverse tijden en soorten vondsten zal de lezing vooral gaan over deze Trechterbekers en de cultuur van de hunebedbouwers.
De vondst biedt een nieuw en boeiend inzicht in de wereld van de hunebedbouwers en is van internationaal belang.
De lezing is georganiseerd door de regionale afdeling van de AWN, Vereniging van vrijwilligers in de archeologie.
Hij vindt plaats op woensdag 30 september in zalencentrum Van Vlotenhof, Van Vlotenlaan 85, 7412 SC Deventer.
Aanvang19.30 uur.
Toegang: leden 2 Euro, niet-leden 3 Euro.

 

2015-09-30 17:30 2015-09-30 21:00 Europe/Amsterdam Gevonden: Hunebedbouwers in Dalfsen!

  Tussen februari en mei van dit jaar vond in Dalfsen een bijzondere opgraving plaats. Die heeft uitgebreid de pers gehaald door de spectaculaire vondsten die zijn gedaan. Op 30 september zal Henk van der Velde ( ADC ArcheoProjecten) de eerste resultaten presenteren van het onderzoek naar deze unieke opgraving. De lezing wordt georganiseerd door […]

matthijs@auxilia.biz