Grafheuvelfietstocht: van Galgenberg naar de Stompert

Datum:
Tijd: -

Ontdek tijdens deze fietstocht georganiseerd door AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) het grafheuvellandschap van Amersfoort. De fietstocht wordt begeleid door grafheuvelexperts Liesbeth Theunissen en Jan-Willem de Kort (beide Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Emile Eimermann (AWN-afd. 14 e.o.)

De experts zullen de verhalen achter de grafheuvels, die ook rond Amersfoort liggen, uit de doeken doen. Hierbij zal uiteraard de landschapsgeschiedenis van de Amersfoortse berg, bossen en de heide niet ontbreken. Kortom, een enerverende fietstocht naar een ver verleden met grafheuvels als blijvende herinneringen in een veranderend landschap.

Aanvang: 10.30 verzamelen met de fiets op het plein voor de ingang van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Einde fietstocht op locatie De Stompert bij De Vlasakkers: ca. 13.30 uur.

Er dient zelf voor een lunch gezorgd te worden.

Datum: zaterdag 15 oktober
Tijd:10.30-13.30 u
Aanmelding: Beperkt aantal plekken beschikbaar.
Voorinschrijving verplicht, aanmelden via: awn.afd14@gmail.com onder vermelding van grafheuvelfietstocht.
Kosten: gratis

2016-10-15 08:30 2016-10-15 11:30 Europe/Amsterdam Grafheuvelfietstocht: van Galgenberg naar de Stompert

Ontdek tijdens deze fietstocht georganiseerd door AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) het grafheuvellandschap van Amersfoort. De fietstocht wordt begeleid door grafheuvelexperts Liesbeth Theunissen en Jan-Willem de Kort (beide Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Emile Eimermann (AWN-afd. 14 e.o.) De experts zullen de verhalen achter de grafheuvels, die ook rond Amersfoort liggen, uit […]

Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed matthijs@auxilia.biz