Groot Romeins festival ter ere van Hildes Verjaardag

Date:
Time: -

Feest op 16 oktober en herfstvakantie vol activiteiten voor alle leeftijden

Op 16 oktober viert Hilde haar verjaardag. Er is een groot Romeins festival in Huis van Hilde en op het Westerplein in Castricum. Hoogtepunten zijn een historisch kampement met Romeinse soldaten, een schoonheidssalon, een tempel en een historische ‘photobooth’. Er zijn demonstraties van ambachten zoals weven, tin gieten en smeden, spannend historisch verteltheater en een Romeinse ‘gevechts-clinic’ met schild voor kinderen. In de nieuwe ArcheoHotspot kun je zelf als archeoloog aan de slag met vondsten. En Hilde trakteert; er is lekkers en een cadeautje voor iedereen!

De activiteiten staan in het teken van de Romeinen en Romeins feesten; Hilde stamt immers uit de Romeinse periode. Luister naar de verhalenverteller of een van de muziek- en toneel voorstellingen, of onderga een Romeinse rite in de tempel. Kinderen kunnen een stoere gevechts-clinic volgen, of het spellencircuit doen. En je kunt je mooi laten maken in de schoonheidssalon en jezelf ‘historisch’ laten fotograferen. In de Romeinse proeverij op het terras is een scala aan bijzondere hapjes verkrijgbaar. De provincie Noord-Holland is hoofdsponsor van het festival.

NIEUW ArcheoHotspot
Omdat in dit weekend de Nationale Archeologiedagen zijn, pakt Huis van Hilde ook uit met een Pop-Up ArcheoHotspot. Daar kun je de wondere wereld van de archeologie ontdekken. Wat doe je eigenlijk met vondsten? Neem ze in je handen en probeer het eens uit. Misschien schuilt er een archeoloog in jou?

Waarom een verjaarsfeest?
Het skelet van ‘Hilde’ werd twintig jaar geleden bij Castricum-Oosterbuurt ontdekt. Tien jaar terug is de reconstructie van haar gezicht onthuld, en werden de plannen voor een archeologiecentrum voor de provincie Noord-Holland geboren. Huis van Hilde is nu een jaar en negen maanden open voor publiek. Het is de bedoeling Hildes Verjaardag altijd in oktober steeds met een ander thema te vieren. De viering wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de Gemeente Castricum, met hulp van Stichting OerIJ en Stichting werkgroep Oud-Castricum.

Herfstvakantie = feestweek

In de herfstvakantie gaat het feest gewoon door. Er staan fantastische activiteiten op het programma zoals workshops, rondleidingen, speurtochten, ArcheoGames en de ArcheoHotspot. Op 15 oktober is de kick-off: ga op zoek met de metaaldetector, leer munten gieten of pijpenkoppen determineren en struin even over de ArcheoInfomarkt. Voor het programma: www.huisvanhilde.nl

2016-10-16 09:00 2016-10-16 15:00 Europe/Amsterdam Groot Romeins festival ter ere van Hildes Verjaardag

Feest op 16 oktober en herfstvakantie vol activiteiten voor alle leeftijden Op 16 oktober viert Hilde haar verjaardag. Er is een groot Romeins festival in Huis van Hilde en op het Westerplein in Castricum. Hoogtepunten zijn een historisch kampement met Romeinse soldaten, een schoonheidssalon, een tempel en een historische ‘photobooth’. Er zijn demonstraties van ambachten […]

Westerplein 6 matthijs@auxilia.biz