Informatiebijeenkomst opgraving scheepswrak bij Museum Kaap Skil

Datum: 07/06/2023
Tijd: 19:30
Lezing

Maritiem archeologen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) doen vanaf maandag 5 juni twee maanden lang onderzoek aan het scheepswrak BZN9. Tijdens een informatiebijeenkomst bij Museum Kaap Skil op woensdag 7 juni vertelt archeoloog Thijs Coenen over de opgraving. De toegang is gratis, aanvang 19.30.

Het scheepswrak dat onderzocht gaat worden is in de 17e eeuw gezonken op de Reede van Texel. BZN9 is ook wel bekend onder de naam ‘Twee kanonnenwrak’. Het wrak is onderdeel van het Rijksmonument Burgzand Noord, waar ook het beroemde Palmhoutwrak ligt. In de informatiebijeenkomst zal Thijs Coenen vertellen wat de opgraving inhoudt en wat er, onder én boven water, staat te gebeuren.

Gedurende de twee maanden van de opgraving organiseert de RCE verschillende publieksactiviteiten. Tussen 5 juni en 30 juli werken er elke woensdag archeologiestudenten in het Archeolab bij Museum Kaap Skil. De studenten zijn er extra op zaterdag 17 juni, tijdens de Nationale Archeologiedagen. Ze onderzoeken en documenteren vondsten uit het wrak en werken driedimensionale modellen van de opgraving uit. Bezoekers van het museum kunnen meekijken bij het onderzoek en vragen stellen. De hele periode kunnen bezoekers van Museum Kaap Skil in het Archeolab een virtuele tour maken over een 17e-eeuws schip. Op 17 juni geeft Thijs Coenen een lezing over de opgraving en de voorlopige resultaten. Bij de afsluiting van het project, op 26 juli, volgt opnieuw een informatiebijeenkomst.

De informatiebijeenkomst op woensdag 7 juni vindt plaats in het entreegebouw van Museum Kaap Skil. De toegang is gratis, de avond begint om 19.30 uur. Er is ruim gelegenheid tot vragen stellen.

2024-06-19 21:22 2024-06-19 21:22 Europe/Amsterdam Informatiebijeenkomst opgraving scheepswrak bij Museum Kaap Skil

Maritiem archeologen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) doen vanaf maandag 5 juni twee maanden lang onderzoek aan het scheepswrak BZN9. Tijdens een informatiebijeenkomst bij Museum Kaap Skil op woensdag 7 juni vertelt archeoloog Thijs Coenen over de opgraving. De toegang is gratis, aanvang 19.30. Het scheepswrak dat onderzocht gaat worden is in […]

matthijs@auxilia.biz