Inschrijvingen nieuwe reeks MuseumJeugdUniversiteit begonnen

Datum:
Tijd: -

NPO radio 2 dj Paul Rabbering een van de sprekers tijdens colleges voor 8-12 jarigen

 Nieuwsgierige kinderen tussen acht en twaalf jaar kunnen vanaf 5 februari weer meedoen aan de MuseumJeugdUniversiteit bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. In vier colleges vertellen experts alles over hun bijzondere baan: wat doet een archeoloog onder water? Hoe red je mensen uit de zee? Wat vertelt een oud skelet? Hoe word je een bekende dj? Na afloop van de vier colleges ontvangen de deelnemers een diploma. Informatie en inschrijven kan via de landelijke website www.museumjeugduniversiteit.nl.

MuseumJeugdUniversiteit is een reeks van colleges waarbij experts vertellen over hun baan. De sprekers zijn inspirerende mensen en tijdens het college krijgen kinderen de kans om ze het hemd van het lijf te vragen. Bijvoorbeeld aan DJ Paul Rabbering; hij heeft jarenlang gewerkt bij 3FM, zat een aantal keer in het Glazen Huis en werkt nu bij NPO radio2. Paul is opgegroeid in Emmeloord en begon zijn carrière bij Omroep Noordoostpolder. Wouter Waldus vertelt over zijn werk als onderwater archeoloog en over de bijzondere berging van een middeleeuwse kogge nabij Kampen. Na afloop van het college mogen de deelnemers het scheepswrak in het echt bekijken. Een kapitein van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij geeft een college over zijn werk tijdens reddingsoperaties op zee. Steffen Baetsen is fysisch antropoloog en archeoloog: hij onderzoekt botmateriaal van mensen van lang geleden. Tijdens zijn college ontdekken kinderen hoe een oud skelet informatie kan geven over het leven van toen.

Colleges alleen voor kinderen

De colleges zijn toegankelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ze worden gegeven op de zondagen: 5 februari, 5 maart en 2 april en 7 mei van 12.30 tot 13.30 uur. Inschrijving kost € 25. Daarvoor volgen kinderen vier colleges en krijgt één begeleider gratis entree tot Nieuw Land, de begeleider gaat niet mee in de ‘collegezaal’, deze is gereserveerd voor kinderen, uiteraard met begeleiding vanuit het museum.

MuseumJeugdUniversiteit is opgericht door het Rijksmuseum van Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. De MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met de VSC _ netwerk van wetenschapsmusea en science centra, Kidsweek en de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen).

2017-02-05 11:30 2017-02-05 11:30 Europe/Amsterdam Inschrijvingen nieuwe reeks MuseumJeugdUniversiteit begonnen

NPO radio 2 dj Paul Rabbering een van de sprekers tijdens colleges voor 8-12 jarigen  Nieuwsgierige kinderen tussen acht en twaalf jaar kunnen vanaf 5 februari weer meedoen aan de MuseumJeugdUniversiteit bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. In vier colleges vertellen experts alles over hun bijzondere baan: wat doet een archeoloog onder water? Hoe red […]

matthijs@auxilia.biz