Is uw buurt van nu, het erfgoed van morgen?

Date:
Time: -

Riemer Knoop, lector Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie, verteld tijdens het Erfgoedcafé over zijn Straatwaarden-project op donderdag 22 februari in Erfgoedhuis Almere.

Riemer Knoop geeft tijdens het Erfgoedcafé antwoord op de vraag hoe erfgoed “ontstaat” aan de hand van zijn Straatwaarden-project Voor dingen van vroeger, zeldzaam of uitzonderlijk mooi en gaaf bewaard, hebben we procedures, regelingen en selectiecriteria. Maar over dingen van vandaag waar mensen om geven, tasten we in het duister. Het beslissen of iets van waarde is, is moeilijk. Maar wanneer je nadenkt over het behoud op lange termijn, kun je niet alles meenemen.

Nederland is klein, er is niet genoeg ruimte om alles te bewaren. Met het project wil hij een brug slaan tussen “erfgoed” en “ruimte”. Erfgoed is niet alleen het authentieke goudgerande van vroeger, maar gaat ook over de toekomst. Welke kwaliteiten van nu willen we er per se in hebben, welke missen we en hoe werkt dat? Vooral nu is het belangrijk dit samen te doen met de lokale buurt en gemeenschap. Erfgoed vertegenwoordigt namelijk de maatschappij.

Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Dag: donderdag 22 februari 2018
Tijd:
16.30 uur inloop
17.00 uur welkomstwoord
17.05 uur lezing door Riemer Knoop
17.40 uur borrel
18.15 uur einde

 

2018-02-22 15:30 2018-02-22 17:15 Europe/Amsterdam Is uw buurt van nu, het erfgoed van morgen?

Riemer Knoop, lector Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie, verteld tijdens het Erfgoedcafé over zijn Straatwaarden-project op donderdag 22 februari in Erfgoedhuis Almere. Riemer Knoop geeft tijdens het Erfgoedcafé antwoord op de vraag hoe erfgoed “ontstaat” aan de hand van zijn Straatwaarden-project Voor dingen van vroeger, zeldzaam of uitzonderlijk mooi en gaaf bewaard, hebben we […]

Erfgoedhuis Almere matthijs@auxilia.biz