Landelijke Determinatiedag in Expo Houten

Date:
Time: -

Op zaterdag 19 september wordt de jaarlijkse Muntmanifestatie in de Expo Houten georganiseerd. Op 15e editie van dit evenement voor verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten worden bezoekers en standhouders vanuit heel Europa verwacht. Na het succes van vorig jaar zal er ditmaal ruimte worden vrijgemaakt voor een nog grotere Afdeling Bodemvondsten.

De organisatie heeft een team van specialisten verzameld die meegebrachte voorwerpen en items kunnen determineren. Behalve een aantal bekende numismaten, zijn dat o.a. Freek Groenendijk (rekenpenningen), Allex Kussendrager (loodjes), Ritzo Holtman (gewichten) en Alexander van de Bunt (archeologische voorwerpen). Ook een aantal verenigingen zijn er met een promotiestand aanwezig waar eveneens bij de leden veel kennis te vergaren is, ook is er veel te zien met verschillende kleine exposities van diverse vondsten.

De aanwezige verenigingen zijn De Detector Amateur (DDA), de Gewichten en Maten Verzamelaars Vereniging (GMVV) en de Duitse zustervereniging “Mass und Gewicht” en de AWN (vereniging van vrijwilligers in de Archeologie). Ook het Meldpunt Landschap Erfgoed Utrecht is aanwezig en neemt een heuse fotostudio en andere apparatuur mee voor het desgewenst fotograferen en ter plekke documenteren van meegebrachte items. Tot slot zijn er stands met metaaldetectoren en bijbehorende accessoires voor bij het zoeken met detector of het daarna reinigen van gevonden voorwerpen.

Een en ander vindt plaats in de Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE in Houten. Deze beurslocatie ligt pal aan de A27 (Afrit 29) en beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid. Ook is er een directe busverbinding van en naar Utrecht CS met Connexxion Lijn 47 (Halte Meidoornkade).

De zaal is geopend 09.30-16.00 uur en de entree bedraagt 5,00 (tot 16 jaar gratis toegang).

2015-09-19 07:30 2015-09-19 14:00 Europe/Amsterdam Landelijke Determinatiedag in Expo Houten

Op zaterdag 19 september wordt de jaarlijkse Muntmanifestatie in de Expo Houten georganiseerd. Op 15e editie van dit evenement voor verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten worden bezoekers en standhouders vanuit heel Europa verwacht. Na het succes van vorig jaar zal er ditmaal ruimte worden vrijgemaakt voor een nog grotere Afdeling Bodemvondsten. De organisatie heeft […]

Expo Houten, Meidoornkade 24 in Houten matthijs@auxilia.biz