Lezing door Tom Buijtendorp over ‘de Brittenburg’

Datum:
Tijd: -

Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagn die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis mee terug te gaan naar de Brittenburg, de mysterieuze burcht die in zee is verdwenen maar eeuwen geleden herhaaldelijk op het strand bij Katwijk is gezien. Een avontuurlijk en raadselachtig verhaal wat de zaterdagmiddag kleur geeft.

De Brittenburg, een cold case?
Het boek van Tom Buijtendorp is gebaseerd op circa 30 jaar onderzoek naar de Brittenburg. Het mysterie van deze verdwenen burcht leek onoplosbaar, maar Buijtendorp wist veel nieuw materiaal met opmerkelijke inzichten te verzamelen. Tijdens de lezing neemt hij het publiek mee op zijn speurtocht. Het is een avontuur zoals avonturen behoren te zijn. Er verschijnen raadselachtige afbeeldingen en eeuwenoude kaarten onthullen als een schatkaart waar de Brittenburg in zee verdween. Oude fouten vormen een dwaalspoor en raadselachtige voorwerpen en onmogelijke plattegronden tarten de onderzoeker. Maar het doorzetten wordt beloond. Aan de hand van zijn boek en de beschreven locaties valt het gepresenteerde avontuur nog eens te beleven. Buijtendorp is gefascineerd door vergeten historische plaatsen, de cold cases van de archeologie.
De lezing is tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie.

Boekverkoop + vertoning video
Na de lezing is het boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’ van Tom Buitendorp in de bibliotheek te koop. Geïnteresseerden kunnen het boek aanschaffen (tegen contante betaling van € 24,95) en uiteraard is de schrijver graag bereid te signeren. 
Ook is er aansluitend gelegenheid om de video (15 minuten) te bekijken van de rondleiding van Buijtendorp bij de inmiddels afgelopen tentoonstelling in het Katwijks Museum. Waarin een schat aan vele nog nooit tentoongestelde collectiestukken waren verzameld.

Erbij zijn is gratis
Wie is geïnteresseerd in het verhaal van Buijtendorp over de Brittenburg is van harte welkom op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De toegang is gratis. Mooier kunnen we het niet maken tijdens de Nationale Archeologiedagen.

2019-10-12 12:00 2019-10-12 12:00 Europe/Amsterdam Lezing door Tom Buijtendorp over ‘de Brittenburg’

Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagn die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van […]

Hoofdbibliotheek matthijs@auxilia.biz