Lezing Judith Schuyf: Heidense Heiligdommen

Datum: 05/04/2023
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Naarderweg 103A Hilversum
Lezing

Judith Schuyf geeft woensdag 5 april onze voorjaarslezing.

Zij is onder andere één van de voornaamste onderzoekers voor wat ‘het heidense Nederland’ genoemd kan worden. Tijdens haar lezing gidst de toehoorder langs heidense heiligdommen, de zichtbare overblijfselen van een verloren, heidens verleden. Onze streken kenden in de pre-christelijke periode veel heilige bomen, waterbronnen, stenen, heuvels en kuilen. Ze verwezen naar heiligdommen, tempels en plaatsen waar recht werd gesproken. Tijdens de kerstening en de reformatie is veel verwoest, maar er zijn plekken uit de late ijzertijd en vroege middeleeuwen intact gebleven. Judith Schuyf geeft aanwijzingen over de vindplaats van deze vaak onopvallende heiligdommen en zet ze in hun historische en religieuze context.

De lezing vindt plaats in de Infoschuur, op de  Naarderweg 103A te Hilversum (vrij parkeren op terrein), van treinstation Bussum-Zuid of  die van Media-Park Hilversum is het voor beiden een 15 minuten lopen.

De lezing begint om 20.00 uur. (zaal 19.30 open) Toegang is gratis. vrijwillige bijdrage welkom.

2024-05-29 06:51 2024-05-29 06:51 Europe/Amsterdam Lezing Judith Schuyf: Heidense Heiligdommen

Judith Schuyf geeft woensdag 5 april onze voorjaarslezing. Zij is onder andere één van de voornaamste onderzoekers voor wat ‘het heidense Nederland’ genoemd kan worden. Tijdens haar lezing gidst de toehoorder langs heidense heiligdommen, de zichtbare overblijfselen van een verloren, heidens verleden. Onze streken kenden in de pre-christelijke periode veel heilige bomen, waterbronnen, stenen, heuvels […]

matthijs@auxilia.biz