Lezing: Romeinse Vicus aan de Rijn

Datum:
Tijd: -

In de werkruimte van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, locatie van Naeltwijckstraat 9A Voorburg, wordt op woensdag 6 november 2019 een lezing gehouden.

De lezing wordt gegeven door: Julia Chorus

De lezing is getiteld: Romeinse vicus aan de Rijn: onderzoek en publiek

In het najaar van 2016 is door een groep zelfstandig archeologen, na lange voorbereiding, het onderzoeks- en publieksproject ‘Romeinse vicus aan de Rijn’ opgezet. In dit project worden oude opgravingen uit de provinciale en gemeentelijke depots gehaald. Opgravingen die de afgelopen 100 jaar rondom de Romeinse forten langs de Rijn zijn uitgevoerd, in de zone waar de vicus (kampdorp) is te verwachten. Deze worden opnieuw of voor het eerst onderzocht en met elkaar in verband gebracht.

Opgravingsdocumentatie, aardewerk, metaal, glas, dierlijk bot en bouwmateriaal worden onderzocht door specialisten samen met stagiairs, vrijwilligers van de AWN en op bepaalde momenten samen met publiek. Als eerste is en wordt aan de vici in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Leiden-Roomburg gewerkt. Later volgen andere plaatsen in Zuid-Holland, Utrecht en misschien ook wel Gelderland. Vergelijking met het buitenland zal een mooie aanvulling op het onderzoek zijn.

Archeoloog en projectleider Julia Chorus zal dieper ingaan op het onderzoeks- en publieksproject Romeinse vicus aan de Rijn.

De toegang is vrij, de lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Voor meer informatie: www.awlv.nl.

 

informatie:

Mw. Vian Gast

secretaris AWLV

06-11474762

secretariaat@awlv.nl

2019-11-06 19:00 2019-11-06 21:00 Europe/Amsterdam Lezing: Romeinse Vicus aan de Rijn

In de werkruimte van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, locatie van Naeltwijckstraat 9A Voorburg, wordt op woensdag 6 november 2019 een lezing gehouden. De lezing wordt gegeven door: Julia Chorus De lezing is getiteld: Romeinse vicus aan de Rijn: onderzoek en publiek In het najaar van 2016 is door een groep zelfstandig archeologen, na lange voorbereiding, […]

Naeltwijckstraat 9A matthijs@auxilia.biz