Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Date:
Time: -

Jeroen Rijpsma: “Bezet Nederland door Duitse ogen. Fotografie in oorlogstijd door soldaten in Zuid-Holland”.
Duitse soldaten beleefden de zomer van 1940 haast als een vakantie; alsof zij toeristen waren, fotografeerden zij de Hollandse zee en duinen, molens en tulpen. Deze amateurfotografie werd zelfs gestimuleerd door de legerleiding. Maar na twee jaar van bezetting kwam er een eind aan het ontspannen fotograferen; duizenden soldaten kregen de taak het kustgebied tegen een geallieerde invasie te verdedigen.

De lezingen vinden plaats in het kader van de tentoonstelling “Drakentanden in de Duinen. Sporen van de Atlantikwall”, nog te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland t/m 7 juli 2019. De tentoonstelling en de randprogrammering zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (in het kader van de erfgoedlijn Atlantikwall), het Erfgoedfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn en de J.E. Jurriaanse Stichting.

Voor meer informatie en voor aanmelden, ga naar de website van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

2019-04-16 22:00 2019-04-16 22:00 Europe/Amsterdam Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Jeroen Rijpsma: “Bezet Nederland door Duitse ogen. Fotografie in oorlogstijd door soldaten in Zuid-Holland”. Duitse soldaten beleefden de zomer van 1940 haast als een vakantie; alsof zij toeristen waren, fotografeerden zij de Hollandse zee en duinen, molens en tulpen. Deze amateurfotografie werd zelfs gestimuleerd door de legerleiding. Maar na twee jaar van bezetting kwam er […]

matthijs@auxilia.biz