Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Datum:
Tijd: -

Arjen Bosma: “Van onder het strand tot op het maaiveld. Archeologisch onderzoek naar modern oorlogserfgoed in Zuid-Holland”.
De bunkers en stellingen van de Duitse verdedigingslinies worden al langere tijd actief opgegraven en onderzocht, waarbij de onderzoeksmethoden niet veel verschillen van archeologie naar oudere tijdvakken. Toch zijn er ook verschillen: tot voor kort kon veelal nog met ooggetuigen worden gesproken, en de hoeveelheid bronmateriaal in beeld, schrift en geluid is beduidend. Dit vraagt om een speciale benadering van dergelijk erfgoed.

De lezingen vinden plaats in het kader van de tentoonstelling “Drakentanden in de Duinen. Sporen van de Atlantikwall”, nog te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland t/m 7 juli 2019. De tentoonstelling en de randprogrammering zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (in het kader van de erfgoedlijn Atlantikwall), het Erfgoedfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn en de J.E. Jurriaanse Stichting.

Voor meer informatie en voor aanmelden, ga naar de website van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

2019-04-30 22:00 2019-04-30 22:00 Europe/Amsterdam Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Arjen Bosma: “Van onder het strand tot op het maaiveld. Archeologisch onderzoek naar modern oorlogserfgoed in Zuid-Holland”. De bunkers en stellingen van de Duitse verdedigingslinies worden al langere tijd actief opgegraven en onderzocht, waarbij de onderzoeksmethoden niet veel verschillen van archeologie naar oudere tijdvakken. Toch zijn er ook verschillen: tot voor kort kon veelal nog met […]

matthijs@auxilia.biz