Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Date:
Time: -

Ruurd Kok: “Oorlogssporen in duin en polder. Archeologisch onderzoek van Duitse verdedigingslinies in Zuid-Holland”.
In de afgelopen jaren hebben archeologen op verschillende plekken in Zuid-Holland onderzoek verricht naar de overblijfselen van de verdedigingslinies die de Duitse bezetter aanlegde in het achterland, zoals die van de Vordere Wasserstellung, een linie van ondergelopen land. Deze linies zijn veel minder bekend, maar op veel plaatsen zijn nog sporen van loopgraven en stellingen zichtbaar in het landschap.

De lezingen vinden plaats in het kader van de tentoonstelling “Drakentanden in de Duinen. Sporen van de Atlantikwall”, nog te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland t/m 7 juli 2019. De tentoonstelling en de randprogrammering zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (in het kader van de erfgoedlijn Atlantikwall), het Erfgoedfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn en de J.E. Jurriaanse Stichting.

Voor meer informatie en voor aanmelden, ga naar de website van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

2019-03-19 23:00 2019-03-19 23:00 Europe/Amsterdam Lezingenreeks over sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Ruurd Kok: “Oorlogssporen in duin en polder. Archeologisch onderzoek van Duitse verdedigingslinies in Zuid-Holland”. In de afgelopen jaren hebben archeologen op verschillende plekken in Zuid-Holland onderzoek verricht naar de overblijfselen van de verdedigingslinies die de Duitse bezetter aanlegde in het achterland, zoals die van de Vordere Wasserstellung, een linie van ondergelopen land. Deze linies zijn […]

matthijs@auxilia.biz