Mini-expositie topvondsten Oosterdalfsen

Datum:
Tijd: -

Archeologische opgraving Dalfsen met  topvondsten in  Dalfsen zichtbaar in mini-expositie 5000 jaar oude vondsten in het gemeentehuis tijdens openingstijden te bekijken.

De hal van het gemeentehuis staat van maandag 3 augustus tot en met zaterdag 12 september, op Open Monumentendag, in het teken van de archeologische opgraving in Oosterdalfsen. Door middel van een mini-expositie wordt een selectie van de topvondsten van het grootste grafveld van de Hunebedbouwers tentoongesteld. Ook wordt een fraaie fotoserie van de opgravingen met toelichting getoond. De expositie is ingericht door de gemeente Dalfsen in samenwerking met ADC – ArcheoProjecten, The Missing Link en de Historische Kring Dalfsen (HKD).

Mini-expositie: Ontdek het grootste grafveld van de Hunebedbouwers

Maar liefst 120 graven met spectaculaire grafgiften en zelfs een aarden monument uit de tijd van de Hunebedbouwers zijn in Oosterdalfsen blootgelegd. De ontdekking van resten van een huis vlak naast de begraafplaats en langs een 5000 jaar oude weg is eveneens een primeur voor Nederland. Bekijk tijdens de mini expositie een selectie van deze topvondsten en ontdek de schatten van Oosterdalfsen!

De mini-expositie is op maandag van 08.30 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15.00 uur te bekijken in het gemeentehuis van Dalfsen. Op 12 september, tijdens Open Monumentendag 2015, is de expositie toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Leden van de Historische Kring Dalfsen zijn dan aanwezig en kunnen extra toelichting geven.

Special Rondom Dalfsen

In de week van zaterdag 12 september geeft de Historische Kring Dalfsen een special van het magazine Rondom Dalfsen uit. Het magazine staat volledig in het teken van de Trechterbekeropgravingen en is gevuld met unieke foto´s van Carolien Prins (lid HKD), interviews en deskundige bijdragen van Ab Goutbeek (lid HKD) en Niels Bouma (archeoloog bij ADC).

Leden van de Historische Kring Dalfsen ontvangen deze special gelijktijdig met de ‘normale’ Rondom Dalfsen. Geïnteresseerden kunnen voor zes euro een exemplaar aanschaffen in de Dalfser boekhandels of in het Historisch Centrum Dalfsen in de Trefkoele+. Het voornemen is om ook de basisscholen van een aantal exemplaren te voorzien.

Locatie

2015-08-03 06:30 2015-08-03 15:00 Europe/Amsterdam Mini-expositie topvondsten Oosterdalfsen

Archeologische opgraving Dalfsen met  topvondsten in  Dalfsen zichtbaar in mini-expositie 5000 jaar oude vondsten in het gemeentehuis tijdens openingstijden te bekijken. De hal van het gemeentehuis staat van maandag 3 augustus tot en met zaterdag 12 september, op Open Monumentendag, in het teken van de archeologische opgraving in Oosterdalfsen. Door middel van een mini-expositie wordt […]

Raadhuisstraat matthijs@auxilia.biz