Museum Kaap Skil pakt uit in de herfstvakantie

Datum:
Tijd: -

Bij Museum Kaap Skil is deze herfstvakantie heel veel te doen. Naast de ambachtslieden die op dinsdag, woensdag en donderdag het openluchtmuseum tot leven brengen, zijn er verschillende workshops. De landelijke Archeologiedagen vallen in het eerste weekend van de vakantie. Een goede reden om de bijzondere vondsten in het museum nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Op zaterdag 13, vrijdag 19 en vrijdag 26 oktober kunnen de museumbezoekers zelf een Delftsblauw tegeltje ontwerpen en schilderen. Een originele herinnering om mee naar huis te nemen! Ook op de woens- en donderdagen kan men creatief aan de slag, bij de workshops Jutkunst maken en Maak je eigen scheepsvlag.

Op 23 oktober geeft archeoloog Wytze Stellingwerf een lezing voor kinderen over het aardewerk dat in het Schervenwrak is gevonden. Op aansprekende wijze vertelt hij wat hij heeft ontdekt aan de hand van de duizenden scherven die de duikers uit het wrak hebben gehaald.

Puzzelaars zal de activiteit Puzzelen met de Schervenwrak-collectie op zondag 14 oktober zeker aanspreken. Samen met de conservator ga je op zoek naar scherven die bij elkaar passen. Iedereen kan meehelpen! Verder kunnen kinderen op de vrijdagen de conservator helpen en vertellen de jutters dagelijks hun stoere en spannende verhalen.

Een nieuwe activiteit is Mooi aangekleed. Van de koninklijke opgedoken jurk uit het Palmhoutwrak is een replica gemaakt. Door een paspop of persoon met de juiste maat aan te kleden, ontdek je hoe de jurk gedragen werd. Met een korset eronder en al die stof was het nog een hele toer om het aan te krijgen! Probeer het zelf op de dins-en donderdagen.

In de herfstvakantie staat een bezoek aan Kaap Skil garant voor een leuke dag voor het hele gezin. Het volledige programma is te vinden op kaapskil.nl.

2018-10-13 22:00 2018-10-13 22:00 Europe/Amsterdam Museum Kaap Skil pakt uit in de herfstvakantie

Bij Museum Kaap Skil is deze herfstvakantie heel veel te doen. Naast de ambachtslieden die op dinsdag, woensdag en donderdag het openluchtmuseum tot leven brengen, zijn er verschillende workshops. De landelijke Archeologiedagen vallen in het eerste weekend van de vakantie. Een goede reden om de bijzondere vondsten in het museum nog eens extra onder de […]

heemskerckstraat 9 matthijs@auxilia.biz