Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde

Date:
Time: -

Topvondst in Huis van Hilde 16 t/m 25 oktober 2015
Spannend archeologisch activiteitenprogramma tijdens Nationale Archeologiedagen en Herfstvakantie

Huis van Hilde heeft van 16 t/m 25 oktober een primeur in huis: een unieke topvondst uit Noord-Holland is dan voor korte tijd te zien. Tijdens de Nationale Archeologiedagen bruist het bovendien van de gratis activiteiten. Op 17 en 18 oktober valt er van alles te leren het vak van archeoloog; jong en oud kan aan de slag met grondsporen, boringen, determinatie en metaaldetectie. Ook is er een meet & greet met Hilde en een verkleedpartij. De overige vakantiedagen is er een leuk en leerzaam kinder-programma met o.a. een enorm 3D- kunstwerk van een opgraving, knutselworkshops, rondleidingen, en een ArcheoGame op groot scherm.
Unieke topvondst; PRIMEUR
Huis van Hilde presenteert met trots een topvondst uit Noord Holland, ontdekt in 2015. Is het een schat? Is het zeldzaam? Is het goud, brons of zilver? Is het de archeologische ontdekking van de eeuw? De specialisten zijn het er in ieder geval over eens; kom kijken en oordeel zelf. De topvondst is alleen in Huis van Hilde te zien, van 16 t/m 25 oktober.
Nationale Archeologiedagen (16 t/m 18 oktober 2015)
Wie alles wil leren over het vak van archeoloog kan op 17 en 18 oktober terecht in en om Huis van Hilde. Tijdens een feestelijk activiteitenprogramma kun je leren hoe je iets in de bodem kunt ontdekken met metaaldetectie, inmeten, boren en de interpretatie van grondlagen. Je kunt ook vondsten leren tekenen en determineren. Daarnaast zijn er rondleidingen, een archeologische informatiemarkt en  knutselactiviteiten. Zondag kun je Hilde ontmoeten tijdens de meet & greet en je verkleden als Cees of Hilde. Alle activiteiten zijn gratis (na entree). Op de website staat een programma van uur tot uur.
Herfstvakantie in Huis van Hilde (19 t/m 25 oktober 2015)
De gehele vakantie zijn er kinderactiviteiten met een archeologisch tintje; de meeste zijn gratis. Zo kun je het interactieve ArcheoGame op groot scherm spelen, een selfie maken bij een opgraving in 3-D, een rondleiding volgen, een ArcheoLab Belevenis doen of naar het Archeo-Vondstenspreekuur komen. Tijdens knutselworkshops worden sieraden ontworpen, potten gekleid en sceatta’s (Keltische muntjes) gemaakt. Het volledige Herfstvakantieprogramma is te vinden op de website.

In de periode van 16 t/m 25 oktober 2015 is Huis van Hilde geopend op: ma 10-17 uur; di t/m vrij 9-17 uur; za en zo 11-17 uur.

2015-10-15 22:00 2015-10-15 22:55 Europe/Amsterdam Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde

Topvondst in Huis van Hilde 16 t/m 25 oktober 2015 Spannend archeologisch activiteitenprogramma tijdens Nationale Archeologiedagen en Herfstvakantie Huis van Hilde heeft van 16 t/m 25 oktober een primeur in huis: een unieke topvondst uit Noord-Holland is dan voor korte tijd te zien. Tijdens de Nationale Archeologiedagen bruist het bovendien van de gratis activiteiten. Op […]

Westerplein 6, Castricum matthijs@auxilia.biz