Nationale Museumweek 2016

Date:
Time: -

Waar…
Waar komt ons verleden tot leven?
Waar bewaren we onze schatten?
Waar kunnen we leren wie we zijn?
Waar komen we weer even tot onszelf?
Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen?
Waar vinden wij ons echte goud?

In onze musea
In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Ons echte goud
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Nationale Museumweek
Van 16 tot en met 24 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

 

2016-04-15 22:00 2016-04-15 21:55 Europe/Amsterdam Nationale Museumweek 2016

Waar… Waar komt ons verleden tot leven? Waar bewaren we onze schatten? Waar kunnen we leren wie we zijn? Waar komen we weer even tot onszelf? Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen? Waar vinden wij ons echte goud? In onze musea In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze […]

matthijs@auxilia.biz