Open dag archeologische opgraving van Almere Stichtsekant

Datum: 15/04/2023
Tijd: 11:00 - 16:00
Evenement

Op zaterdag 15 april van 11.00 tot 16.00 is er een open dag bij de archeologische opgraving van Almere Stichtsekant.

Hoewel Almere nog een jonge stad is, ligt er een rijke geschiedenis onder haar voeten. Het gebied werd ruim 10.000 jaar geleden al bewoond. Het rijke bodemarchief bevat meerdere archeologische vindplaatsen. De oudste overblijfselen dateren uit de steentijd, maar er liggen ook sporen uit de Zuiderzeetijd en van de meer recente inpoldering verborgen in de bodem. Op de open dag maak je kennis met het bijzondere verleden van de stad bij de grootste opgraving in Almere sinds 30 jaar.

Maak kennis met het leven in de prehistorie! Door middel van demonstraties, activiteiten en verhalen krijgen bezoekers van elke leeftijd een kijkje in het verleden. Ga op verkenning met een archeoloog, bezoek het prehistorisch kamp, kom erachter wat er zoal gevonden wordt tijdens een opgraving en hoe dit in zijn werk gaat. Er zijn vondsten te bewonderen in een tentoonstelling op locatie en workshops voor kinderen. Vrijwilligers van de Archeologische Werkgemeenschap Flevoland (AWN) zijn ook aanwezig met een stand.

Praktische informatie
Het terrein is modderig, daarom wordt er aangeraden om regenlaarzen of stevige (oude) schoenen te dragen. Op locatie zijn de parkeerplaatsen beperkt, maak daarom zoveel mogelijk gebruik van openbaar vervoer of de fiets. De open dag is van 11.00 -16.00 uur en geheel gratis toegankelijk. Alle activiteiten zijn doorlopend te volgen.

Het adres is: Almere, locatie Industrieterrein Stichtse Kant. Kavels tussen de Gooimeerdijk en Brigitten 1 e.v. pal achter de enorme Lidl loods, adres Brigitten 1.

https://www.archeologie.nl/nieuws/2023/4/4/steentijdonderzoek-in-almere-in-volle-gang

2024-05-29 07:45 2024-05-29 07:45 Europe/Amsterdam Open dag archeologische opgraving van Almere Stichtsekant

Op zaterdag 15 april van 11.00 tot 16.00 is er een open dag bij de archeologische opgraving van Almere Stichtsekant. Hoewel Almere nog een jonge stad is, ligt er een rijke geschiedenis onder haar voeten. Het gebied werd ruim 10.000 jaar geleden al bewoond. Het rijke bodemarchief bevat meerdere archeologische vindplaatsen. De oudste overblijfselen dateren […]

matthijs@auxilia.biz