Open Dag opgravingen Medel-Tiel

Datum:
Tijd: -

Sinds november vorig jaar doen archeologen van ADC, Archol, BAAC, RAAP en Vuhbs in opdracht van het Industrieschap Medel en in samenwerking met de Gemeente Tiel, Gemeente Neder-Betuwe en de Provincie Gelderland onderzoek op het maar liefst 80 hectare tellende uitbreidingsgebied van Bedrijvenpark Medel in de gemeente Tiel. Er zijn vindplaatsen ontdekt uit de Steentijd, Bronstijd, IJzertijd, Romeinse tijd en middeleeuwen.
De bijzondere onderzoeksresultaten, sporen en vondsten zijn op zaterdag 8 april van 11.00 uur tot 16.00 uur te bewonderen op de diverse opgravingslocaties. De archeologen en vele vrijwilligers die aan de opgraving meewerken vertellen er graag over. Er zijn 3D-presentaties te zien, dronebeelden en filmmateriaal. Ook zijn er diverse activiteiten voor het publiek. Bijvoorbeeld: een vuursteensmid laat zien hoe vuursteen bewerkt wordt en een groep “echte” Romeinse burgers en soldaten vertelt alles over het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. Muzikanten spelen middeleeuwse muziek en een verhalenverteller neemt kinderen mee terug in de tijd. Ook voor de kinderen zijn er workshops, waarin zij bijvoorbeeld zelf een potje van klei kunnen maken. De allerkleinsten kunnen zich laten schminken.
Voor alle leeftijden is er iets te beleven.

Kijk op www.uitintiel.nl en/of www.facebook.com/archeologischeopgravingtielmedel > evenementen voor meer informatie en route.

Routebeschrijving
De opgravingen zijn te vinden naast het huidige Bedrijvenpark Medel. Om het verkeer in goede banen te leiden zijn er enige verkeersmaatregelen. Voor automobilisten is er een speciale parkeerroute richting de parkeergelegenheid aan de straat genaamd de Prinsenhof. Fietser en wandelaars bereiken de opgraving via de Medelsestraat-Oost. Volg de borden en aanwijzingen van de verkeersregelaars. Er is geen openbaar vervoer in de directe omgeving van de opgravingen.

Goed om te weten
-Er zijn toiletten op het terrein
-Het terrein kan modderig zijn, neem laarzen mee
-Het terrein is niet geschikt voor minder validen
-Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het terrein bezoeken
-Het is niet toegestaan buiten de aangegeven zones te komen
-Betreden van de opgravingslocaties is volledig op eigen risico
-Er zijn geen horeca voorzieningen
-Auto’s volgen de aangegeven parkeerroute, de Medelsestraat-Oost is afgesloten voor niet-bestemmingsverkeer

2017-04-08 09:00 2017-04-08 14:00 Europe/Amsterdam Open Dag opgravingen Medel-Tiel

Sinds november vorig jaar doen archeologen van ADC, Archol, BAAC, RAAP en Vuhbs in opdracht van het Industrieschap Medel en in samenwerking met de Gemeente Tiel, Gemeente Neder-Betuwe en de Provincie Gelderland onderzoek op het maar liefst 80 hectare tellende uitbreidingsgebied van Bedrijvenpark Medel in de gemeente Tiel. Er zijn vindplaatsen ontdekt uit de Steentijd, […]

Bedrijvenpark Medel matthijs@auxilia.biz