Puzzelen met echte scherven en Romeins buffet in meivakantie

Date:
Time: -

Huis van Hilde bruist van de kinderactiviteiten, workshops, speurtochten en Romeins lekkers

In Huis van Hilde kun je een Romeinse meivakantie beleven; ‘zelf doen’ is het motto. Je kunt scherven van echte Romeinse amforen, borden en kruiken vasthouden en samen met een archeoloog bekijken wat je er aan kunt ontdekken. Of je maakt een schotel met Romeinse motieven voor Moederdag. Voor elk kind is er een gratis speurtocht en er zijn dagelijks leuke activiteiten, games, rondleidingen en workshops. In Hildes Heerlykheid staat een heerlijk Romeins buffet klaar met bijzondere gerechten, zoals gevulde abrikozen en Tuinbonen à la Vitellius.

Programma Romeinen in meivakantie (25 april t/m 8 mei 2016)
Kinderworkshop ‘Romeinse schotel maken’; leuk om je moeder mee te verrassen (woensdag 4 mei, 13:30-16:00 uur, € 2,50 na entree, aanmelden ter plaatse).
Kinderworkshop ‘Scherven determineren’; leer wat je kunt ontdekken aan een scherf; welke scherf zou jij in de Romeinse tijd plaatsen? (data en tijden op www.huisvanhilde.nl; gratis na entree)
Workshop ‘Maak je eigen Romeinse amulet aan ketting’ (voor volwassenen, zondag 8 mei; 13.00 – 15.00 uur, € 2,50 na entree, aanmelden ter plaatse).
ArcheoBelevenis; kruip in de huid van een archeoloog in het ArcheoLab (vanaf 8 jaar, maandag en vrijdag; 13:30–14.45 en 15.15–16.30 uur; gratis na entree)

Dagelijks
Rondleiding (14:00-15:00 uur, gratis na entree)
Gratis kinderspeurtocht (gratis na entree)
Speurroute voor kinderen: door de tentoonstelling met je eigen ArcheoPaspoort (€ 1,50).
ArcheoGame; speel dit spannende spel en graaf op als een archeoloog (gratis na entree)

Romeins buffet in museumcafé Hildes Heerlykhyd, geïnspireerd op www.coquinaria.nl (€ 4,50 per gerecht, proeverij van drie € 8,75)

Tentoonstelling ‘Blik op de Bronstijd; West-Friesland door de ogen van Drechtje’. Deze jonge vrouw werd 3500 jaar geleden begraven. Haar skelet werd ontdekt tijdens opgravingen bij de N23/ Westfrisiaweg. Met forensische technieken is een gezichtsreconstructie gemaakt (t/m 26 juni 2016)

Vondst van de Maand (gratis toegankelijk)
t/m 29 april 2016            Archeologische vondsten uit de periode van De Reformatie.
vanaf 2 mei 2016             Objecten uit het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Holland

2016-04-24 22:00 2016-04-24 21:55 Europe/Amsterdam Puzzelen met echte scherven en Romeins buffet in meivakantie

Huis van Hilde bruist van de kinderactiviteiten, workshops, speurtochten en Romeins lekkers In Huis van Hilde kun je een Romeinse meivakantie beleven; ‘zelf doen’ is het motto. Je kunt scherven van echte Romeinse amforen, borden en kruiken vasthouden en samen met een archeoloog bekijken wat je er aan kunt ontdekken. Of je maakt een schotel […]

Huis van Hilde matthijs@auxilia.biz