Reünie: NJBG 65 jaar

Datum: 24/11/2023
Tijd: 13:30 - 17:00
Evenement

Beste mensen,

In 2023 bestaat de NJBG 65 jaar. Reden om onze vijfjaarlijkse reünie een extra cachet te geven – misschien is het wel de laatste keer!

Net als andere jaren hebben wij een programma bedacht dat inhoudelijk interessant is en waarin veel ruimte is gelaten voor het ophalen van herinneringen. We komen bijeen op vrijdag 24 november 2023 in CASTELLUM HOGE WOERD voor een middag vol Romeinen. Het Castellum ligt in Utrecht West (Leidse Rijn) en herbergt naast de reconstructie van het Romeinse fort een uniek platbodemschip. Er zullen twee inleidingen worden gehouden: een door Eric Graafstal, directeur van het Castellum over de plek. En verder zal Mariëlla Beukers, coördinator Limes, ons gaan vertellen over de plannen om de sporen van de Limes in ons land bekender te maken. De Limes werd in 2022 UNESCO erfgoed. Aansluitend kunnen we museum, schip en Castellum bezoeken.

Details betreffende het programma en de aanmelding vindt u in deze bijlage.

Wij hopen u 24 november in groten getale te mogen verwelkomen. Dat is ook omdat, naar het zich laat aanzien, dit de laatste keer zal zijn dat wij dit evenement organiseren. Mocht u dus denken het over te kunnen en willen nemen, dan horen we dat graag.

Met een vriendelijke, historische, groet, namens het comité,

Wicher Jansen (njbgoud@xs4all.nl)

2024-04-22 07:38 2024-04-22 07:38 Europe/Amsterdam Reünie: NJBG 65 jaar

Beste mensen, In 2023 bestaat de NJBG 65 jaar. Reden om onze vijfjaarlijkse reünie een extra cachet te geven – misschien is het wel de laatste keer! Net als andere jaren hebben wij een programma bedacht dat inhoudelijk interessant is en waarin veel ruimte is gelaten voor het ophalen van herinneringen. We komen bijeen op […]

matthijs@auxilia.biz