Romeinenmeeting in Fort Vechten

Date:
Time: -

De jaarlijkse Romeinenmeeting komt er weer aan! Op zondag 13 november opent Fort Vechten haar deuren voor dit bijzondere evenement, waar je in één middag weer helemaal op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste ontwikkelingen in Romeins Nederland.

Fort Vechten biedt onderdak aan het nieuwe Waterliniemuseum, maar ook aan een nieuwe kleine expositie over de limes. Vlak buiten het fort zijn de contouren van het Romeinse castellum Fectio zichtbaar gemaakt. Samen met de al bestaande replica van de Romeinse wachttoren vormt dat een mooie en krachtige parel in de visualisering van de Romeinse limes in Nederland.

De Romeinenmeeting biedt zoals gewoonlijk weer een breed en aantrekkelijk programma:
12:30 uur Ontvangst in het museumcafé
13:00 uur Welkomstwoord RomeinenNU
13:15 uur Presentatie 1: Multiculturaliteit in de Romeinse tijd in Nederland.
We moeten ons beeld over de kloof tussen ‘Romeinen’, ‘inheemsen’ en ‘barbaren’ nodig bijstellen. Volgens Jona Lendering (classicus en publicist) ligt de sleutel bij het begrip ‘meervoudige identiteit’. In de oudheid was dat een vrij normaal verschijnsel.
13:45 uur Presentatie 2: Romeins Heerlen.
Onderzoek laat zien dat Romeins Heerlen veel groter en mogelijk een stuk ouder is geweest dan tot nu toe werd aangenomen. Karen Jeneson (conservator Thermenmuseum) licht bovendien een tipje van de sluier over het huidige onderzoek naar de thermen zelf.
14:15 uur Flitspresentaties: drie minuten per Romeins item.
15:00 uur Rondleiding naar keuze: de nieuwe limesexpositie & Fort Vechten of de nieuwe limesexpositie & de visualisatie van het Romeinse fort.
16:00 uur Borrel en informatiemarkt in het museumcafé
18:00 uur Einde
De entree voor deze middag bedraagt € 7,50. Dat is inclusief toegang tot het fort, koffie/thee en rondleiding. Opgeven kan via info@romeinen.nu. Vol = vol!

Website

2016-11-13 11:30 2016-11-13 17:00 Europe/Amsterdam Romeinenmeeting in Fort Vechten

De jaarlijkse Romeinenmeeting komt er weer aan! Op zondag 13 november opent Fort Vechten haar deuren voor dit bijzondere evenement, waar je in één middag weer helemaal op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste ontwikkelingen in Romeins Nederland. Fort Vechten biedt onderdak aan het nieuwe Waterliniemuseum, maar ook aan een nieuwe kleine expositie over […]

Achterdijk 21 matthijs@auxilia.biz