SAPlokaal

Date:
Time: -

Stichting Archeologie & Publiek (SAP) wil de archeologie en het mooie verhaal wat hier aan verbonden is terug geven aan het publiek, immers is de archeologie het verhaal van ons allemaal. Dit doel streven wij na met verschillende middelen waaronder het SAPlokaal. Het SAPlokaal is een lezing over een lokaal recent archeologisch thema dat op een leuke en informatieve wijze wordt gepresenteerd, om het publiek kennis te laten maken en te betrekken bij de archeologie.

Voor het allereerste SAPlokaal hebben wij gekozen om te beginnen in de hoofdstad van ons land met een lezing over de Noord-Zuidlijn. We hebben Jerzy Gawronski uitgenodigd om deze lezing te geven. Jerzy Gawronski is stadsarcheoloog van Amsterdam en professor aan de Universiteits van Amsterdam. Hij was nauw betrokken geweest bij de Noord-Zuidlijn opgraving destijds en is nu bezig met kunstenaars Daniel Dewar en Grégory Gicquel aan de presentatie van 10.000 vondsten in de Rokin metro roltrappen. Hier zal de lezing ook over gaan.

Wij willen u hierbij graag uitnodigen om deze lezing bij te komen wonen. De lezing wordt gegeven in het Baantjermuseumcafe (Warmoesstraat 66). De entree is 5 euro. De lezing is op 12 januari, start om 19.00 uur en zal tot 20.15 uur duren. Daarna is het nog mogelijk om na te borrelen en een praatje te maken.
Graag aanmelden via info@publieksarcheologie.nl.
2017-01-12 18:00 2017-01-12 19:15 Europe/Amsterdam SAPlokaal

Stichting Archeologie & Publiek (SAP) wil de archeologie en het mooie verhaal wat hier aan verbonden is terug geven aan het publiek, immers is de archeologie het verhaal van ons allemaal. Dit doel streven wij na met verschillende middelen waaronder het SAPlokaal. Het SAPlokaal is een lezing over een lokaal recent archeologisch thema dat op […]

Baantjermuseumcafé matthijs@auxilia.biz