Symposium Vrijwilligers in de onderwaterarcheologie

Datum:
Tijd: -

Jaarlijks organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bijeenkomst voor en over vrijwilligers in de onderwaterarcheologie. Dit jaar duiken we dieper in onze kennis over maritiem erfgoed.

De traditie van het jaarlijkse symposium hebben we vorig jaar ingezet. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 november in Amersfoort. Save the date!

Het symposium van 2015 was gericht op het creëren van een (nieuw) gezamenlijk beeld van de samenwerking tussen alle betrokken groepen: van vrijwilligers, archeologische bedrijven en lokale overheden tot toezichthouders en beheerders. We concludeerden toen dat het goed is om met elkaar in gesprek te zijn en dat er veel concrete ideeën en acties waren om met elkaar aan te werken. Ook hebben we elkaar aangezet tot meedenken, meepraten en meedoen om samen actief te werken aan een betere toekomst voor ons maritiem erfgoed. Sleutelwoord daarbij was vertrouwen.

Het programma van 2016

Waar staan we nu? Wat hebben we al van elkaar geleerd en wat valt er nog meer te ontdekken? Dit jaar gaan we een stap verder en kijken we naar de concrete resultaten en initiatieven van het afgelopen jaar en nemen we elkaar mee in een verdieping en uitwisseling van onze kennis. Wat gaat goed, en wat kan beter? Een breed georiënteerde programmacommissie met vertegenwoordigers vanuit de vrijwiligers, overheden en bedrijven zal een gevarieerd programma voor u samenstellen. Mis deze dag niet en zet de datum in uw agenda!

U vindt het programma in de loop van oktober op deze website.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk in de loop van oktober. Heeft u vragen? Mailt u dan naar info@cultureelerfgoed.nl.

Organisatie

Deze dag wordt in opdracht van de RCE georganiseerd door ADC Archeoprojecten.

2016-11-17 23:00 2016-11-17 23:00 Europe/Amsterdam Symposium Vrijwilligers in de onderwaterarcheologie

Jaarlijks organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bijeenkomst voor en over vrijwilligers in de onderwaterarcheologie. Dit jaar duiken we dieper in onze kennis over maritiem erfgoed. De traditie van het jaarlijkse symposium hebben we vorig jaar ingezet. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 november in Amersfoort. Save the date! Het symposium van 2015 […]

Smallepad 5 matthijs@auxilia.biz