Tentoonstelling: Vijf jaar archeologie in Waterland

Datum:
Tijd: -

VIJF JAAR ARCHEOLOGIE IN WATERLAND

In de Historiezaal van het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam is vanaf zaterdag 17 november de expositie te bekijken “vijf jaar archeologie in Waterland”.
Sinds de oprichting in 2013 van de Archeologische Werkgroep Waterland heeft dewerkgroep een bijzonder scala aan erfgoed teruggevonden in de bodem van Waterland.
Van oude fundamenten, Spaanse kruiken en restanten van kogelpotten van de eerste bewoners van Waterland. Maar ook een 19e eeuws Sisi flesje of een oude flare bom uit de Tweede Wereldoorlog behoren tot het Waterlands erfgoed.De tentoonstelling laat deze objecten terugkomen in de verschillende activiteiten die de werkgroep de afgelopen vijf jaar heeft opgezet, van archeologisch veldwerk, vondstdeterminaties en -restauraties, exposities, tentoonstellingen en de Waterlandse vondstendatabase tot erfgoededucatie aan schoolkinderen.
Deze expositie “vijf jaar archeologie in Waterland” in de wisselvitrine in de Historiezaal is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met het Waterlandsmuseum de Speeltoren, de Vereniging Oud Monnickendam en de Gemeente Waterland.
Informatie en fotomateriaal: Archeologische Werkgroep Waterland,

Marco Feenstra, (06) 14180701, info@archeologiewaterland.nl
Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 in Monnickendam,
Openingstijden: weekend van 11.00-17.00 uur, schoolvakanties alle dagen van 11.00-17.00 uur, incl. maandag vanaf 13.00 uur.

2018-11-17 23:00 2018-11-17 23:00 Europe/Amsterdam Tentoonstelling: Vijf jaar archeologie in Waterland

VIJF JAAR ARCHEOLOGIE IN WATERLAND In de Historiezaal van het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam is vanaf zaterdag 17 november de expositie te bekijken “vijf jaar archeologie in Waterland”. Sinds de oprichting in 2013 van de Archeologische Werkgroep Waterland heeft dewerkgroep een bijzonder scala aan erfgoed teruggevonden in de bodem van Waterland. Van oude fundamenten, Spaanse […]

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 matthijs@auxilia.biz