Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren.

Date:
Time: -

Waarom bewaren archeologen alles wat ze opgraven? En waar bewaren ze dat? Maar vooral: wat kunnen en moeten ze er nu nog mee doen?

In samenwerking met het Universiteitsmuseum presenteren 14 studenten archeologie een aantal antwoorden op deze vragen. Onder begeleiding van twee docenten zochten zij in de vier collecties van het Groninger Instituut voor Archeologienaar aansprekende objecten en verhalen. Deze verhalen vertellen over bewaren, onderwijs en onderzoek. Archeologen bewaren nog steeds, maar wel anders dan vroeger.

Wat kunnen we leren van oude objecten en welke nieuwe gegevens brengen ze nog steeds voort? Nieuwe onderzoekstechnieken worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Meer info.

2015-01-15 23:00 2015-01-15 22:00 Europe/Amsterdam Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren.

Waarom bewaren archeologen alles wat ze opgraven? En waar bewaren ze dat? Maar vooral: wat kunnen en moeten ze er nu nog mee doen? In samenwerking met het Universiteitsmuseum presenteren 14 studenten archeologie een aantal antwoorden op deze vragen. Onder begeleiding van twee docenten zochten zij in de vier collecties van het Groninger Instituut voor Archeologienaar […]

matthijs@auxilia.biz