Verhalen van het slagveld; zelf onderzoek doen naar 2e Wereldoorlog soldaten

Date:
Time: -

Woensdag 28 oktober: Lezing ‘Verhalen van het slagveld. Zelf onderzoek doen naar Tweede Wereldoorlog soldaten’.

Waar begin je met het onderzoek naar een gesneuvelde soldaat? Hoe vind je alle puzzelstukjes van het verleden?

De Amerikaanse historisch onderzoekster Jennifer Holik publiceerde een groot aantal boeken op het gebied van onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog. Er zijn veel meer bronnen en archieven dan de meeste mensen kennen, benadrukt ze.

Aan de hand van praktische tips, nuttige checklists en vele voorbeelden uit de praktijk vertelt ze hoe je het verhaal van een soldaat in kaart kunt brengen. Interessant voor beginners en gevorderden.

Bij deze lezing zullen tevens de boeken van Holik te koop zijn, publicaties die veelal in Europa niet te krijgen zijn.

Lezing Engelstalig. Woensdag 28 oktober, 19.30-21.00 uur, Zaal open vanaf 19.00 uur. Entreeprijs € 5,00 pp. (Museumkaart is geldig.)

2015-10-28 18:00 2015-10-28 20:00 Europe/Amsterdam Verhalen van het slagveld; zelf onderzoek doen naar 2e Wereldoorlog soldaten

Woensdag 28 oktober: Lezing ‘Verhalen van het slagveld. Zelf onderzoek doen naar Tweede Wereldoorlog soldaten’. Waar begin je met het onderzoek naar een gesneuvelde soldaat? Hoe vind je alle puzzelstukjes van het verleden? De Amerikaanse historisch onderzoekster Jennifer Holik publiceerde een groot aantal boeken op het gebied van onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog. Er zijn […]

Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek (nabij Nijmegen) matthijs@auxilia.biz