“Wapentuig in het Tuighuis” tentoonstelling in Coevorden

Date:
Time: -

Graag wil ik u wijzen op de nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk Museum van Coevorden getiteld “Wapentuig in het Tuighuis”. In deze tentoonstelling wordt de geschiedenis van de vestingstad Coevorden en met name het wapengebruik binnen de vesting vanaf de 15e eeuw tot en met de 19e eeuw nader toegelicht.

De aanleiding voor deze tentoonstelling is de schenking van een deel van de wapencollectie van het Rijksmuseum aan het Stadsmuseum. Daarnaast zijn o.a. fraaie topstukken aanwezig uit de collecties van het Ostfrieschisches Landesmuseum in Emden en het Drents Museum in Assen. Het Stedelijk Museum bevindt zich in het oorspronkelijke Arsenaal uit 1626.

De tentoonstelling loopt van 28 augustus 2019 tot en met 29 maart 2020.

2019-08-27 22:00 2019-08-27 23:00 Europe/Amsterdam “Wapentuig in het Tuighuis” tentoonstelling in Coevorden

Graag wil ik u wijzen op de nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk Museum van Coevorden getiteld “Wapentuig in het Tuighuis”. In deze tentoonstelling wordt de geschiedenis van de vestingstad Coevorden en met name het wapengebruik binnen de vesting vanaf de 15e eeuw tot en met de 19e eeuw nader toegelicht. De aanleiding voor deze tentoonstelling is de […]

matthijs@auxilia.biz