Basiscursus archeologie bij AWN Noord = VOL!

De basiscursus archeologie gaat weer plaatsvinden bij AWN Noord!
Samen met het Groninger Instituut voor de Archeologie (RUG), het Noordelijk Archeologisch Depot, Studievereniging Bachur en het Hunebedcentrum mogen we de cursus weer een herhaling geven. Dit is de derde keer dat de cursus plaats kan vinden, ben jij er ook bij?
De cursus is toegankelijk voor iedereen, maar wie lid is van één van de archeologische/historische verenigingen in Noord-Nederland, krijgt korting. De beschikbare plekken zijn meestal snel vol, dus wacht niet te lang met aanmelden!
Lees snel verder voor meer informatie of ga direct verder naar aanmelden.
Basiscursus Archeologie
De cursus is ontstaan uit een wens om de leden van de Archeologische Vereniging Noord-Nederland een kans te bieden zich (verder) te kunnen ontwikkelen in de archeologie zonder daarvoor een studie te hoeven doen. In zes cursusavonden zullen een aantal praktisch gerichte onderwerpen worden behandeld, waarbij de nadruk ligt op het kunnen herkennen en determineren van archeologische resten in het veld. Het is een uitgelezen kans voor vrijwilligers om vaardigheden te leren waardoor zij beter inzetbaar zijn bij archeologische projecten, zoals surveys en opgravingen.De sprekers zijn veelal docenten aan het GIA en hebben parate en up-to-date kennis over archeologisch materiaal. De meest voorkomende vondstgroepen zullen aan bod komen. Je kan je vanaf nu aanmelden. Verder in deze mail staat nuttige informatie daarover. Hopelijk tot ziens!
Programma

Hieronder volgt een voorlopig programma van de cursus. De data staan vast, maar de volgorde van de cursusavonden in Groningen kunnen nog wijzigen. De cursusavonden vinden plaats op de woensdagavonden van 19:00-22:00 in het Academiegebouw in Groningen, met uitzondering van de laatste cursusavond op woensdag 14 februari. Deze vindt plaats in het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis. De examendag zal zaterdag 9 maart overdag op het Hunebedcentrum in Borger zijn.
  • 10 januari: Introductie in de archeologie
  • 17 januari: Botmateriaal
  • 24 januari: Grondsporen en meten
  • 31 januari: Vuursteen en tekenen
  • 7 februari: Metaalvondsten
  • 14 februari: Aardewerk in het Noordelijk Archeologisch Depot
  • Zaterdag 9 maart: Examendag in het Hunebedcentrum Borger
Wat je moet weten
Kosten: €70,- (incl. 1 consumptie per cursusavond). Voor leden van één van de archeologische verenigingen in Noord-Nederland geldt een korting van €20,-. *
Locatie: Academiegebouw RUG (zaal A7), Broerstraat 5, 9712CP Groningen en de laatste avond in het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD): Nieuweweg 76, 9364PE Nuis.
De examendag vindt plaats in het Hunebedcentrum: Hunebedstraat 27, 9531JT Borger.
Aanmelden: Klik op de knop hieronder om je aan te melden. Let er op dat je je gegevens goed invult!
Er is plaats voor maximaal 30 cursisten. Vol=Vol!
Aanmelden Basiscursus Archeologie
*AWN, Drents Prehistorische Vereniging, Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Vereniging voor Terpenonderzoek en het Archeologisch Werkverband: Fryske Akademy.
Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris: secretaris@awnnoord.nl