ARCHEOLOGIEDAGEN 2020 VERPLAATST NAAR JUNI 2021

Gezien de onzekerheden in verband met de Covid-19 pandemie, hebben we besloten de Nationale Archeologiedagen te verplaatsen. 

Archeologiedagen verplaatst van oktober 2020 naar juni 2021
Het unieke karakter van de dagen, waarbij de participatie van het publiek centraal staat, brengt binnen de huidige corona maatregelen, grote beperkingen. Veiligheid van zowel de bezoekers, deelnemers en de honderden vrijwilligers die de dagen mogelijk maken, staat voorop. Daarom hebben we in overleg met onze partners besloten de zesde editie van de Nationale Archeologiedagen, die dit jaar plaats zouden vinden op 9, 10 en 11 oktober 2020, te verplaatsen naar 18, 19 en 20 juni 2021.

Een lang gekoesterde wens
Aanleiding zijn de Corona-beperkingen, maar de verplaatsing naar de zomer is ook een langgekoesterde wens van veel deelnemers en bezoekers. De zomer is bij uitstek het seizoen waarin Archeologie Leeft!

Aansluiting “European Archaeology Days”
Goed nieuws; hiermee kunnen de Nationale Archeologiedagen ook aansluiten bij de “European Archaeology Days” die sinds 2019 worden georganiseerd. Aan deze eerste editie van de Europese Archeologiedagen deden al 18 landen mee en ook Nederland sluit nu aan!

Definitief
Daarom geloven we dat dit hét moment is de dagen te verplaatsen. Dit is dus niet eenmalig maar definitief; de dagen worden vanaf nu jaarlijks georganiseerd in het derde weekend van juni.

ZET IN DE AGENDA
De Nationale Archeologiedagen 2021 vinden plaats op 18, 19 en 20 juni.

Mede namens al onze partners, hopen we jullie allemaal weer te verwelkomen juni volgend jaar en verheugen ons op een fantastische zesde editie van de Nationale Archeologiedagen.

Het Archeologiedagen team