There is nothing to show here!
Slider with alias gaea not found.

Kerstvakantie in Nieuw Land met diverse workshops, lezing en archeologiedag

Magie, knutselen, prehistorie en speuren; deze kerstvakantie zijn er volop activiteiten in Nieuw Land Erfgoedcentrum, het museum voor de geschiedenis van Flevoland. Elke dag is er iets te doen, speciale evenementen zijn er op 29 december, 3 en 5 januari, onder andere een interactieve archeologiedag over de prehistorie en een familielezing over de magie in de wereld van Harry Potter en de magie in de Oudheid.  In de kerstvakantie is het museum ook op maandag open. Voor meer informatie over alle activiteiten kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl

 

Nieuw Land toont in diverse tentoonstellingen het unieke verhaal van Flevoland. Ook zijn er speciale presentaties voor kinderen waarbij ze aan de slag kunnen als archeoloog of waterbeheerder. Naast het vaste aanbod zijn er tijdens de kerstvakantie een aantal doorlopende activiteiten en een aantal speciale evenementen:

 

Workshop lichtbloem maken

De avond valt vroeg en de nachten zijn lang. Verlicht de donkere periode en maak een bijzondere lichtbloem tijdens de workshop op donderdag 29 december. De Lichtbloem is een product van Coens Design Studio. Materiaalkosten voor deze workshop zijn  € 3,-. Winkelwaarde van de lichtbloem is € 7,50. De workshop is van 13.30 tot 14.30 uur en is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden.

 

Archeologiedag: ontdek het dagelijks leven tijdens de prehistorie

Op dinsdag 3 januari organiseert Nieuw Land in samenwerking met PRAE (Prehistorisch Re-enactment, Archeologie en Educatie) een bijzondere archeologiedag over de prehistorie. Bezoekers nemen een kijkje in het leven van Michelle: het één na oudste skelet van Nederland gevonden in de jongste provincie, Flevoland. Bezoekers kunnen vuursteen bewerken, leren geluksbuideltjes maken, geschminkt worden en voedsel van toen proeven. Archeologisch medewerker Dick Velthuizen geeft rondleidingen in het Provinciale Depot voor Bodemvondsten om 11.30 uur en om 14.30 uur (let op, vol=vol).

 

Magie van Harry Potter versus magie in de oudheid

Op donderdag 5 januari komt Lucas Knitel, museumdocent van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, spreken over wereldbekende Harry Potter. Knitel verteld over de magie in de wereld van de tovenaarszoon en hoe magie in de Oudheid geacht werd te werken: vervloekingen, bescherming, genezing. Ook de fantasie dieren als de griffioenen en basilisken, gebaseerd op figuren uit de klassieke mythologie, komen aan bod. Een vermakelijke en leerzame lezing voor jong en oud!

Plaats een reactie