Campagne Kraamkamer Natuur

Ook voor ons AWN-leden die graag er op uit trekken en archeologie beoefenen gelden er regels als we ons naar buiten en in natuurgebieden begeven.  Ook als je toestemming hebt om in een gebied  archeologische activiteiten te ondernemen.

Deze regels golden op zich altijd al, maar mede gezien de toestand van de natuur moet er strikt aan gehouden worden.

Lees meer: Campagne Kraamkamer Natuur

De lente is in aantocht! Dat betekent dat het broedseizoen weer begint en wij weer van start gaan met de Kraamkamercampagne. De kraamkamer van de natuur is de periode wanneer dieren partners zoeken, nesten bouwen, eieren leggen en uitbroeden en jongen krijgen. Vogels en wilde dieren zijn tijdens deze periode extra kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. We vragen bezoekers in de natuur in deze periode mee te helpen deze dieren hun rust te geven.

Ook dit jaar houden we de campagne met veel andere (natuur)organisaties. Doen jullie dit jaar ook mee?

Ja leuk, hoe dan?

We delen graag onder embargo het persbericht dat op 14 maart wordt uitgestuurd en de Q&A, zodat je er op je website een bericht van kan maken, eventueel aangepast naar de eigen doelgroep. Ook sturen we in samenwerking met Nature Today een overzicht van welke jonge dieren er binnenkort uit een ei, nest of hol kruipen: Kraamkamer Nieuws. Dat overzicht is een basis voor mogelijke uitingen vanuit jouw organisatie, en hiervoor hebben we speciale Kraamkamer Nieuws social sjablonen gemaakt die je bijvoorbeeld kunt gebruiken ter ondersteuning van onze boodschap.

In de bijlage dus:

  • Persbericht
  • Q&A
  • Kraamkamer Nieuws

In deze downloadlink vind je social media-materialen, beelden en fysieke uitingen die je kunt downloaden. Je vindt er voorbeelden van social posts, beeldmateriaal en eventueel bestanden voor spandoeken etc. In sommige bestanden zit een logo, maar het zijn allemaal ai bestanden dus kun je verwijderen en vervangen door je eigen logo. Heb je hier vragen over vragen? Neem vooral contact met me op!

Mogelijk wil je alleen online aandacht besteden in een enkele post, of wil je meerdere uitingen verzorgen. Alles is meegenomen, zolang we bezoekers in de natuur samen bewust maken van hun rol als het gaat om rust en verstoring in de natuur.

De Kraamkamercampagne start op 15 maart 2024 en loopt tot 15 juli 2024. Willen jullie als je meedoet ervoor zorgen dat uitingen pas starten op 15 maart en in de week na 15 juli ook weer weg zijn?