Complete skeletten naast de Grote Kerk in Hattem

Uit: Archeologie Online (21-08-2015)

Door: Gerti De Koeijer

Bij opgravingen in het centrum van Hattem werd maandag 17 augustus 2015 een compleet skelet blootgelegd. De dag erna werden nog eens zes skeletten gevonden. Het is nog onbekend of het om mannen en of vrouwen gaat en wanneer zij begraven zijn.

Menselijke resten

De skeletten kwamen aan het licht tijdens een opgraving naast de Grote Kerk in het centrum van Hattem. Aangezien het tot het begin van de negentiende eeuw gebruikelijk was om overledenen in of naast de kerk te begraven, was de vondst van skeletten niet onverwacht. Het bijzondere hier is dat er complete skeletten zijn aangetroffen. Er werd ook een knekelkuil aangetroffen, daar werden menselijke resten in herbegraven.

Koolstofanalyse en herbegraven

De opgraving vindt plaats omdat de gemeente Hattem bomen wil planten die meer dan een halve meter de grond in gaan. Er wordt niet vaak gegraven rondom een kerk. De gevonden menselijke resten worden met respect behandeld en op een andere plek herbegraven en niet tentoongesteld. Afhankelijk van wat er verder wordt aangetroffen, duurt de opgraving nog een week of twee. Daarna zal er door middel van koolstofanalyse onderzoek worden gedaan naar de ouderdom van de skeletten.

www.destentor.nl/

www.omroepgelderland.nl/

www.destentor.nl/

Post a comment