Archeologie in Nederland en AWN Magazine

Op 17 februari zijn de nieuwe bladen Archeologie in Nederland (AiN) en AWN Magazine gepresenteerd in het Castellum-café in De Meern. In deze archeologische omgeving en met het Romeinse schip De Meern 1 als sfeervolle decoratie, luisterden zo’n 60 AWN leden en gasten van de uitgever naar toespraken van de voorzitter van de AWN, Tonnie van de Rijdt, de nieuwe hoofdredacteur, William ten Brink, en de uitgever, Toine Maas van Uitgeverij Matrijs, alvorens de nieuwe bladen werden onthuld door Tonnie, William, gastspreker Evert van Ginkel en de eindredacteur Marjan Grinwis (zie hier voor filmpje). Na de presentatie gaf gastspreker Evert van Ginkel een beeld van zijn visie op de totstandkoming van de uitgave. Hij gaf aan niet alleen zeer verheugd te zijn dat hij weer is gevraagd om een column te verzorgen, maar vooral omdat hij zelfs meer ruimte krijgt voor zijn tekst.

AiN is een samenwerking tussen Uitgeverij Matrijs en AWN. Het AWN Magazine is een aanvulling op AiN, is bedoeld voor AWN leden en geeft ruimte aan de vereniging en haar leden om activiteiten, onderzoeken en nieuws te communiceren met alle AWN leden. Alhoewel beide bladen niet als vervanger gelden voor Westerheem en Archeobrief, worden deze balden inmiddels niet meer uitgegeven.

Alle leden van de AWN ontvangen deze week dus AiN en het AWN Magazine in huis. Eventuele reacties over beide bladen (zowel positief als verbetervoorstellen) kunt u kenbaar maken bij de redactie.

Zie hier voor een sfeerimpressie van de presentatie.

Comment(1)

  1. Paul says:

    Wat een leuk bericht!

Post a comment