[rev_slider gaea]

Massale belangstelling voor grootste historische evenement van Nederland

Op ontdekking in eigen achtertuin
De Maand van de Geschiedenis was ook het moment om je eigen woonplaats te herontdekken. Woonde je in Nijmegen? Dan ging je naar 024Geschiedenis: een marathon aan boeiende verhalen, debatten, historische proeverijen en markt in de oude binnenstad. Tijdens de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis bouwden jong en oud aan de stad van de toekomst en in het noorden van het land verzamelden 3000 Groningers zich voor de Dag van de Groninger Geschiedenis. Geen andere maand in het jaar komt geschiedenis zo dichtbij.

Sectorbrede aandacht voor geschiedenis
Dit jaar was er vanuit alle sectoren van geschiedenis en erfgoed aandacht voor de Maand van de Geschiedenis. Er was naast bovengronds vermaak ook meer te ontdekken over de geschiedenis onder onze voeten, in archeologische depots en met de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie, onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Daarnaast besteedden zo’n 765 boekhandels en bibliotheken ruimschoots aandacht aan geschiedenis. Het Maand van de Geschiedenis-essay Droom & Daad, geschreven door Ahmed Aboutaleb, vloog over de toonbank en stond in week 43 zelfs op de derde plaats  van de Bestseller 60.
In oktober 2016 staat het thema Grenzen centraal. We ontdekken hoe mensen door de  eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken.

Organisatie
Het Nederlands Openluchtmuseum<http://www.openluchtmuseum.nl/> is hoofdorganisator  van de Maand van de Geschiedenis, het Rijksmuseum organiseert de Nacht van de Geschiedenis<http://www.maandvandegeschiedenis.nl/nacht>. Het  vfonds<http://www.v-fonds.nl/> is partner en hoofdinvesteerder van beide  evenementen. De Maand van de Geschiedenis wordt mede mogelijk gemaakt door de
samenwerking met meer dan 45 partnerorganisaties:
maandvandegeschiedenis.nl/partners<http://www.maandvandegeschiedenis.nl/partners>

Post a comment