There is nothing to show here!
Slider with alias gaea not found.

Romeinen, romeinen en nog eens romeinen. Dat is pas Zeeuws!

Een kustreis, een symposium, een tentoonstelling… dit voorjaar is er wel erg veel te doen rond de Romeinen in Zeeland. Wil je meer weten waarom de Romeinen in Zeeland neerstreken en welke sporen er gevonden zijn van gebouwen, tempels, versterkingen en gebruiken, dan is nu je kans. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Romeinse kust. Het land van Nehalennia’ in het Zeeuws Museum in Middelburg organiseren de SCEZ en het Zeeuws Museum een busreis door het kustgebied van Zeeland in de Romeinse tijd. Reis mee terug in de tijd en ontdek Romeins Zeeland!

Kustreis 14 april 2018

Op het programma staan bezoeken aan Colijnsplaat met de reconstructie van een Gallo-Romeinse tempel, de reconstructies van de plattelands-bewoning van Ellewoutsdijk en het castellum en het Gemeentelijk Archeologisch Museum van Aardenburg. De busreis voert ook langs andere Zeeuwse plaatsen met een Romeins verleden. De tour eindigt met een begeleid late-middagbezoek aan de tentoonstelling in het Zeeuws Museum, met als extra arrangement een heerlijk Romeins buffet.

Voor het volledige programmaoverzicht, deelname en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinsekustreis.

 

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Romeinse kust. Het land van Nehalennia’ voert langs de Romeinse kust van noord naar zuid, van Texel tot Zeeland. In de tentoonstelling in het Zeeuws Museum (nog t/m 6 mei 2018) zijn Romeinse voorwerpen te zien uit diverse landelijke (depot)collecties. De oorspronkelijke (reizende) tentoonstelling ‘Romeinse kust’ is voor haar laatste halte in Middelburg uitgebreid met extra Zeeuwse onderwerpen en vondsten uit het Zeeuws Archeologisch Depot en een interactieve digitale presentatie.

Voor meer achtergrondinformatie, rondleiding op 8 april en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinsekust.

 Symposium 23 april 2018

Maar er is meer te ontdekken over de Romeinen, en dan vooral voor wetenschappers, vrijwilligers in de archeologie en belangstellenden voor de Romeinse oudheid. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Romeinse kust. Het land van Nehalennia’, organiseren de SCEZ, het Zeeuws Museum en 1Arch / Hazenberg Archeologie in Middelburg het Tweede symposium Romeinse kust. Het dagsymposium is internationaal van opzet met gerenommeerde sprekers uit Nederland, België en Engeland.

Voor het volledige programmaoverzicht, deelname en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinssymposium.

Comment(1)

  1. mevr. drs.Ada klein Poelhuis says:

    Compliment voor de duidelijke site, maar graag meer actuele informatie zodat ik me tijdig kan opgeven voor b.v. en symposium.
    Is informatie over afdeling 15 niet beschikbaar?

Plaats een reactie